søndag den 8. april 2012

Alpe D'Huez

Heey!

Lidt billeder fra da jeg var 3 uger i Alpe D'Huez tilbage i Februar og Marts. 
For at give jer et indtryk af turen har jeg fået lov at låne en reportage min gode ven Lazz har skrevet om turen. 
Enjoy

Vaujany tur-retur
-        En reportage af Lasse Borch Sandborg



Lige når man, efter 24 timers bustur, stiger ud af den lettere indelukkede bus, og bliver ramt i ansigtet af den varme og blindende sol, minder det mest af alt om en hed dansk sommerdag. Hvert år rykker Oures adventure elever fra 9. og 10. klasse samt højskolen, af flere omgange ned på Oures hotel ” Les Grand Rousses”. Hotellet ligger i den franske bjergby Vaujany, der ligger i skyggen af det legendariske Tour de France bjerg Alpe D´Huez. Da man arbejder sig møjsommeligt op mod hotellet, er det ikke svært at se at Vaujany er en af de rigeste kommuner i Europa. Man kan transportere sig rundt i byen gennem et system af elevatorer og rulletrapper, byens rigdom afspejles også i den pæne men hyggelige stemning der befinder sig på de små veje. Da efterskole lære Peter ”Pen”, der efterhånden er lidt af en veteran i det franske, lader sig synke ned i en sol beskinnet ligge stol på hotellets terrasse, er man ikke i tvivl om at han er i sit rette element. Da man kl. 17 mødes i hotellets lettere lurvede spisesal, ligger det sig hurtig et tugt tæppe af lyde over en: stole der bliver trukket hen over gulvet, diverse pige skrig og drenge latter og sidst men ikke mindst den konstante sludre der florere rundt i rummet. Da lærerne edelig får ro på tropperne kan introdocere programmet for to uforglemmelige uger i alperne, den står på alt fra picnic til styrtløb.
Hotellet er af en ældre årgang og lettere nedslidt, men dog oser det af hygge på en nærmest nostalgisk måde. Det lille bar område, som er indrettet med nogle små borde og et meget ramponeret, men også meget populært bordfodboldbord. Selve baren er fuldt opdateret med kaffe og kakao maskiner, og et afspilnings anlæg som nærmest ustoppeligt udspyer tunge beats. Værelserne er små og indrettet simpelt, med en nærmest militæragtig præcision: Med to metal køjesenge, to skabe. Nogle værelser er så heldige at have toilet, så de ikke skal ud på fælles toiletterne/badene der ligger ude på gangene. Da eleverne finder sig tilrette i løbet af de første dage, begynder man at kunne se et klart mønster i dagene. Dagen begynder med at få gnedet søvnen ud af de søvndrukne øjne til morgenmaden, og så på bjerget får at blive undervist. Frokost i solen ved spisestedet ”La Gauferie” i Alpe D´Huez, hvor eleverne nyder deres selvsmurte sandwichs. Der efter slippes de fri i området, indtil man igen ser dem om efter middagen, til dagens sidste sol og lidt god musik på terrassen. Der efter står den på aftensmad og dagen forskellige prisoverrækkelser, så er der lige tid til et par times hygge på hotellet inde man skal køjs. Sådan forløber de to uger, dog med nogle få afbræk så som svømmehal, løb og en enkelt lille fest fredag aften. Den anden lørdag er det igen, blevet tid til at vende snuden hjem mod Oure. Det betyder oprydning og rengøring. Eleverne kæmper en indædt kamp, for at springe over hvor gæret er lavest. Men kl. lidt i tre, står der et skinnende hotel klar til højskolen, som netop er ankommet. Da eleverne sætter sig ind i bussen, kan man godt mærke den tyngede stemning, sætninger som ”jeg vil ikke hjem” og ”jeg kunne sgu godt bruge en uge til” florere rundt blandt sæderne. Men en ting er alle enige om, det har været en fed tur.












































































































15 kommentarer:

  1. Har lige surfet lidt rundt på din blog og du tager altså nogle virkelig fede billeder. Jeg har lige lavet min egen blog om til en fotoblog her for nylig. Tjek den gerne ud :

    silleagerskov.blogspot.com

    SvarSlet
  2. Hvor ser det lækkert ud! Og sikke nogle vildt flotte billeder!

    SvarSlet
  3. Du tager nogle viiiiiiildt flotte billeder!
    - www.abitofmbyanna.blogspot.com

    SvarSlet
  4. Vildt fede billeder! :-)
    Er fast læser hos dig nu :-)

    metteviderup.blogspot.com

    SvarSlet
  5. Læks blog du har!
    Tag gerne et smut forbi min! :)
    http://anna-mitlivminetankermig.blogspot.com/

    SvarSlet
  6. Cool photo's!!

    xoxo M
    I just started my blog up again, please check it out on http://maikenms.blogspot.com/

    SvarSlet
  7. love love love your photos! Check out my blog! I do some photography too! xoxo www.trendsneversleep.com

    SvarSlet
  8. Beautiful pics, soooo amazing! :)

    www.bebeautiful-you.blogspot.com

    SvarSlet
  9. Lidt billeder? arh, det er vidst en underdrivelse ;) De er dog ret flotte, og det virker som om du generelt tager ret gode billeder, så er blevet fast læser ^.^ Glæder mig til at se flere

    - Ellen, http://eventsofellen.blogspot.com/

    SvarSlet
  10. Sød blog du har, skal vi følges? :-D

    Kysmøs http://justadelprado.blogspot.dk/

    SvarSlet
  11. Heeej
    Vildt sød blog du har! Din stil er både god og ikke mindst dine billeder! Måske vi skulle følges? :-)

    Kram http://sidselkrog.blogspot.dk/

    SvarSlet
  12. Det er nogle vildt gode billeder! Elsker dem :-)
    -Har en givveaway igang, så kig forbi hvis det lyster!

    http://emmajensens.blogspot.dk/2012/07/give-away-nicehairdk-gavekort.html

    Kys Emma

    SvarSlet
  13. Fede billeder! God kvalitet og gode farver! :-)

    http://katrinelionett.blogspot.com/

    SvarSlet
  14. Wow, August. Du tager nogle fantastiske billeder!

    Hvis du stadig blogger, vil du så ikke smide mig en mail? Jeg skal skrive en artikel om Halsnæs på nettet til Frederiksborg Amts Avis.

    Du kan også bare smide en kommentar på min blog:
    frklarsenhappiness.blogspot.dk

    Mvh Cecilie

    SvarSlet
  15. God jul!!!! Hvor er det en fin blog! :)
    Håber du vil kigge forbi min blog. Måske kan vi følges?
    Mange knus Amalie
    http://afashiondairybyamalie.blogspot.dk

    SvarSlet